ARRANGÖRER

Här hittar du alla arrangörer och medverkande under veckan. Sidan uppdateras löpande.

Lapplands_larcentra_logo_NY.png

Lapplands Lärcentra
Vi erbjuder utbildning för vuxna i Gällivare, Jokkmokk, Kiruna och Pajala. Du kan studera både teoretiska och yrkesinriktade utbildningar på alla nivåer, utbudet anpassas till efterfrågan.Tala med en studie- och yrkesvägledare för vägledning eller information om utbildningar och studieekonomi. Är du arbetsgivare kan du kontakta oss för uppdragsutbildning till anställda eller för att föra en dialog kring behov av en viss utbildning. Vår vision – Sveriges ledande lärcentra.

Region_Norrbotten_logga_1920x1080.jpg

Region Norrbotten
Norrbotten ska vara ett attraktivt län att bo, arbeta och leva i. Vi arbetar för att länets kommuner, universitetet, näringsliv och andra aktörer ska samverka i viktiga frågor som påverkar länets framtid och utveckling.

Vår vision är Norrbotten ska bli Sveriges mest välkomnande och nytänkande län.

AkademiNorr-Logo-RGB.png

Akademi Norr
Akademi Norr är en gränsöverskridande samverkan mellan tretton kommuner från Norrbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Kommunerna  har gått samman i ett kommunalförbund i syfte att initiera, samordna och genomföra högre utbildning. Utbildningen skall tillfredsställa behov av både grundläggande service och innovativ tillväxt. Inom denna samverkan har varje deltagande kommun ett lärcentrum kopplat till Akademi Norr, vilket verkar som ett nav för det övergripande samarbetet.

RV_Logo_Liggande_300dpi_RGB.png

Region Västerbotten
Genom att samla kraft och kompetens i en gemensam organisation blir vi starkare och kan skapa bättre förutsättningar för en kraftfull, långsiktig och hållbar utveckling för hälso- och sjukvård, regional utveckling, kultur, kollektivtrafik och besöksnäring. En region ger också möjlighet att skapa de bästa förutsättningarna för samverkan med kommunerna.

MEDVERKANDE

Högskolan i Gävle
Högskolan i Gävle – för dig som vill göra skillnad!
Vi erbjuder både unika och utmanande utbildningar som ger dig kunskapen och verktygen att ta dig an samhällsutmaningar. Vi är en modern högskola med 16 000 studenter, ett sextiotal program och ca 300 kurser. Hos oss kan du läsa till bland annat civilingenjör, sjuksköterska, lärare, kriminolog, fastighetsmäklare och socionom. Det stora utbudet av distansutbildningar gör att du som student kan bo på hemorten under studietiden.

sluscienceandeducation-ordbild-rgbsvart-

Sveriges lantbruksuniversitet
Vill du utveckla dina naturkrafter och bli ett hållbarhetsproffs? Då ska du plugga på SLU! Med vår kunskap och våra utbildningar kan du bli en del av lösningen för en levande värld. På SLU hittar du program på både grundnivå och avancerad nivå inom ett stort antal ämnesområden. Vem vet, kanske finns just din drömutbildning här hos oss?

NFTC_symbol.png

Nordiskt Flygteknikcentrum

Nordiskt Flygteknikcentrum är en yrkeshögskola som utbildar flygtekniker med helikopter som huvudinriktning. Utbildningen är två år lång och ger behörighet att arbeta som flygtekniker i hela Europa. Vi finns i Luleå där du som studerande får uppleva årets alla årstider. Luleå har en av Sveriges finaste skärgårdar och ligger en dagstur från Sveriges bästa skidåkning.

Miun_logotyp_CMYK.png

Mittuniversitetet
Våra utbildningar har en nära kontakt med arbetslivet genom bland annat gemensamma projekt, praktik, examensjobb och gästföreläsare, vilket ger dig en bra grund att stå på inför ditt kommande arbetsliv. Våra campus i Sundsvall och Östersund erbjuder dessutom näring för både kropp och själ – här ryms inte bara utbildning och forskning, utan även sköna miljöer, vackra byggnader, vänliga människor och ett fantastiskt friluftsliv. Kan du inte plugga på plats finns det en annan lösning – vi har ett av landets största utbud av distansutbildningar.

Luleå tekniska universitet

Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass. Våra forskare, som också är dina lärare, garanterar att du får en hög kvalitet i utbildningen. Universitetet har ett brett nätverk nationellt och internationellt, goda kontakter med företag och andra arbetsgivare. Du väljer mellan ett brett spektrum av utbildningar inom teknik, ekonomi, samhälle, hälsa, media och musik, samt lärarutbildningar. På ltu.se/blistudent hittar du mer information om såväl utbildningar som livet som student.

logga_400x400_nobg.png

Mälardalens högskola

På Mälardalens högskola (MDH) möts människor som vill utveckla sig själva och framtiden. MDH är en av Sveriges största högskolor och har 16 000 studenter som läser kurser och program inom ekonomi, hälsa, teknik och utbildning. På MDH bedrivs forskning inom alla utbildningsområden för att lösa samhällets utmaningar, varav forskningen inom framtidens energi och inbyggda system är internationellt framstående. MDH:s nära samarbete med näringsliv och offentlig sektor bidrar till att människor mår bättre och att jorden håller längre. MDH finns på båda sidor om Mälaren med campus i Eskilstuna och Västerås.

ny_samisk_hogskole_logo_blk_2016_2.png

Samisk högskola/Sámi allaskuvla

Samisk högskola/Sámi allaskuvla ger fristående kurser och utbildningsprogram inom förskole- och lärarutbildning, samisk språk och litteratur, duodji, renskötsel, samhällsvetenskap och journalistik. Undervisningen i utbildningsprogrammet ges främst på nordsamiska. Om du inte kan nordsamiska så har vi enstaka kurser som ges på engelska och norska/svenska. 

 

Utbildningarna ges på distans med undervisning via internetbaserade läroplattformer och genom samlingsträffar i moderna lokaler i Kautokeino, Norge. Det finns även någon kurs som ges helt online. Vi har även uppdragsutbildningskurser för samiska lärare för Skolverket med samlingsträffar i Sverige.

Se mer: www.samas.no

Lernia_logo_orange_300 dpi.jpg

Lernia Yrkeshögskola
Lernia Yrkeshögskola är till för dig som vill utbilda dig inom en specifik yrkesroll. På Lernia är vi specialiserade på yrkeshögskoleutbildningar inom IT, pedagogik, teknik och vård och omsorg. Alla våra yrkeshögskoleutbildningar är framtagna i nära samarbete med näringslivet. En säker väg till jobb!

KK_log_43mm.jpg

Campus Kramfors
För dig som vill eller som redan studerar en högre utbildning på distans (högskola,
universitet eller yrkeshögskola) är det bra att känna till att Campus Kramfors även fungerar som ett lärcenter. Här kan du boka grupprum, träffa andra studenter och dessutom skriva dina tentor.

 

Nytt yrke? Rätt behörighet? Kan jag jobba och studera samtidigt?
Det här är vanliga frågor och funderingar som vi som arbetar som studie-och yrkesvägledare på Campus Kramfors kan hjälpa dig att hitta svaret på. Målsättningen med vägledning är att ge dig bättre beslutsunderlag för ditt val – ökad självinsikt och ökade kunskaper om vilka alternativ som finns och vad de kan innebära. www.yhk.se/larcentrum/

PK_logotyp_neutral_cmyk.jpg

Piteå kommun
Piteå kommun driver YH-utbildningen Kompetenskoordinator i Piteå och Skellefteå. För dig som bor i Piteå och som studerar på distans mot andra yrkeshögskolor, högskola eller universitet erbjuder vi service i form av lokal, teknik- och tentamensmöjligheter samt studie- och yrkesvägledning. Välkomna att kontakta oss www.pitea.se/yh och För dig som student - Yrkeshögskolan (pitea.se)

nyhs_logga.png

Norrlands Yrkeshögskola
Norrlands Yrkeshögskola bedriver yrkeshögskoleutbildningar i nära samarbete med näringslivet och en stor del av studietiden är ute på företagen. Samtliga utbildningar är anpassade efter vad företagen efterfrågar. Vi har i dagsläget fyra Yh-utbildningar men bedriver även kortare Yh-utbildningar samt Uppdragsutbildningar för företag. Våra utbildningar bedrivs på distans med några träffar per termin. Dessa träffar sker i antingen Umeå, Örnsköldsvik eller Stockholm beroende på var respektive utbildning har sin bas.

Logotyp - YHK - Liggande höger - Svart.p

Yrkeshögskolan Höga Kusten
Yrkeshögskolan Höga kusten erbjuder YH-utbildningar som är skräddarsydda utifrån arbetslivets behov. För dig som student innebär det att din yrkeskunskap är aktuell och efterfrågad i arbetslivet när du är klar med din utbildning.  Utbildningar är avgiftsfria och alla berättigar till studiemedel från CSN. På www.yhk.se kan du läsa mer om våra utbildningar.

yrgo.png

YRGO

Yrgo, högre yrkesutbildning Göteborg, är en del av utbildningsförvaltningen i Göteborgs Stad och har ett av Sveriges bredaste utbud av yrkeshögskoleutbildningar.

Varje år utbildar sig cirka 2000 personer hos Yrgo och våra studerande är sedan länge mycket eftertraktade på arbetsmarknaden. Alla våra utbildningar är inom områden där näringslivet och den offentliga sektorn har sagt sig behöva fler kompetenta och engagerade medarbetare.

Vår målsättning är alla studerande ska få ett jobb direkt efter utbildningen inom relevant yrkesområde. Utbildningarna utvecklas och drivs i nära samarbete med privata företag, offentliga verksamheter, branschorganisationer och högskolor.

yh_staende_färg till webb.png
Skellefteåkommun_färg.png

YH Skellefteå kommun
Vill du vidareutbilda dig eller satsa på en helt ny karriär? Yrkeshögskolan i Skellefteå ger dig möjlighet till både kompetenshöjning och karriärväxling. Tillsammans med arbetslivet skapar vi utbildningar utifrån aktuella behov, vilket innebär stora jobbchanser. Skellefteå är en växande stad i omvandling. De närmaste åren kommer en mängd nya arbetstillfällen att skapas, liksom nya bostäder och ny infrastruktur. Kom hit och var en del av den utvecklingen.

Logotype_Creando_6cl.png

Creando
Creando är det lilla utbildningsbolaget med den höga utbildningskvaliteten.  Drivkraften hos våra medarbetare är viljan att utveckla och skapa. Vi älskar helt enkelt att utveckla utbildningsmaterial, organisera utbildningar och hjälpa studerande och kursdeltagare till nya insikter, färdigheter och kunskaper.  Genom våra utbildningar skapas förutsättningar för industrins medarbetare att öka sina kunskaper och färdigheter så att företagen blir mer effektiva och lönsamma.

YH vind logga 191205 original  m orange.

YH Vindkraftteknikerutbildning Strömsund

I natursköna Strömsund i norra Jämtland ligger YH Vindkraftteknikerutbildning.
Vi har under många år utbildat vindkrafttekniker och har därmed en lång erfarenhet samt ett mycket gott samarbete med vindkraftbranschen.

Vindkraftteknikerutbildningen är tre terminer varav en stor del är LIA (Lärande i arbete)/praktik och genomförs med flexibla studier.
Efter avslutad utbildning erhåller den studerande en yrkeshögskoleexamen som vindkrafttekniker.

Yrket som vindkrafttekniker passar såväl både kvinnor som män och efterfrågan på arbetskraft är stor i branschen vilket ger möjlighet till jobb både inom Sverige och internationellt.

ams.png

Arbetsförmedlingen
Vi är Sveriges största förmedlare av arbeten. Vårt jobb är att så effektivt som möjligt föra samman dem som söker medarbetare med dem som söker jobb. Vårt uppdrag handlar i grunden om att bidra till en väl fungerande arbetsmarknad. En viktig uppgift för oss är också att rusta de som står långt ifrån arbetsmarknaden. På så sätt bidrar vi till att förhindra utslagning och öka sysselsättningen.

fei.se svart logga[10].png

FEI yrkeshögskola

Vill du gå en yrkeshögskoleutbildning som efterfrågas på arbetsmarknaden? Vill du uppnå examen från en av Sveriges äldsta och främsta affärsskolor? En skola som står för hög kvalitet och som har ett grundmurat gott rykte i näringsliv och förvaltning? Vill du själv bestämma om du ska studera på plats i ett klassrum eller läsa på distans? Då ska du välja FEI! Vi erbjuder YH-utbildningar inom flera olika branscher. Alla ges med vår unika utbildningsmetod FEIFLEX.

image001.png

TCC

TCC bedriver YH-utbildningar till Arbetsmiljöingenjör, Järnvägsprojektör och Lokförare. 

TCC utför även externa utbildningar i hela Sverige inom transport- och säkerhetssektorn.

Mer info finns på www.tcc.se

umu-logo-SE.png

Umeå universitet

Umeå universitet är ett av Sveriges fem största universitet och här studerar över 34 000 studenter på 150 olika utbildningsprogram inom alla områden. Vi erbjuder också 34 program och cirka 400 kurser på distans.

 

Umeå är känt för studentlivet och många studenter väljer att flytta till Umeå just på grund av det. Umeå är den stora lilla staden där allt finns men ändå är nära. Välkommen till Umeå universitet – allt kommer bli bra

Edugrade logo.png

Edugrade
Edugrade erbjuder utbildning och certifiering inom IT och bredbandsutbyggnad. Vi tillhör pionjärerna inom kompetensutveckling för fiberutbyggnad och vi förser idag även IT-branschen med kvalificerad arbetskraft inom bland annat Cybersäkerhet och systemutveckling.

Alla våra utbildningar är framtagna i nära samarbete med branschaktörer som jobbar med digitaliseringen av vårt samhälle. Våra utbildningar möter arbetsgivarnas behov av kompetensutveckling och rekrytering samtidigt som de ger människor möjlighet att komma ut i arbete i tillväxtbranscher.

Som anordnare av yrkeshögskoleutbildningar finns vi för närvarande i Stockholm, Sundsvall, Hudiksvall, Sandviken, Gävle och Örnsköldsvik.