top of page

”Perfekt om du vill göra verklig skillnad inom produktionssektorn”Den tvååriga utbildningen i produktion som Luleå tekniska universitet erbjuder på Campus Skellefteå kan ge många möjligheter i arbetslivet. Daniel Bergius, som är gruvchef på Boliden Mineral ABB, berättar mer.


Vilka typer av roller och befattningar ser ni att nyutexaminerade från produktionsutbildningen kan fylla inom ert företag eller i branschen generellt?

– Med en mångsidig kompetens från det här utbildningsprogrammet har nyutexaminerade möjlighet att ta olika roller inom företaget och branschen, till exempel produktionstekniker, kvalitetstekniker, hållbarhetskoordinatorer, automationstekniker och projektledare. Deras eftertraktade färdigheter är användbara tvärs över olika sektorer inom industrin.


Varför ska blivande studenter läsa den här utbildningen?

– Det här programmet ger dig en teoretisk grund och praktisk erfarenhet och verkliga insikter som är viktiga för att lyckas inom dagens industrier. Med en stark koppling till näringslivet och fokus på hållbarhet är detta program det perfekta steget för den som strävar efter att göra verklig skillnad inom produktionssektorn.


Vilka är era förhoppningar och förväntningar på nyutexaminerade från den här utbildningen när det gäller deras bidrag till era företag och till branschen som helhet?

– Vi har höga förhoppningar på nyutexaminerade från den här utbildningen när det gäller deras bidrag till våra företag och branschen. Den nära kopplingen till näringslivet och det praktiska arbetet gör oss övertygade om att de kommer att göra betydelsefulla bidrag från början.Comments


bottom of page