top of page

Fördelar med att plugga i norrDet finns många goda anledningar att välja en utbildning vid Sveriges nordligaste tekniska universitet. Du har kanske hört talas om att det händer mycket i norra Sverige, vi har städer som planerar för tillväxt, industrier som blir gröna och en fantastisk natur som du kan uppleva på alla våra campusorter!


1. Nära till allt!

På alla våra campusorter har du nära till det mesta som du behöver. Lika snabbt går eller cyklar du inom våra universitetsområden mellan ditt boende till kompisarna, kåren, gymmet och universitetet. Med cykel eller lokaltrafik tar du dig enkelt in till centrum där du hittar utbudet av butiker, restauranger och kulturliv.


2. Gemenskap och närhet mellan studenter och lärare.

Många av våra studenter flyttar till våra campusorter, ibland ganska långväga. Det innebär att vi har en stark gemenskap bland alla studenter. Våra lärare finns här för dig - du kan knacka på deras kontor och få svar på dina frågor.


3. Studentlivet!

Här skapar du minnen för livet. Arrangera skolans bästa fester, häng med på skidresor eller bygg raketer – det finns någonting för alla. Våra campus rymmer många studenter och så mycket roliga aktiviteter att du kommer att bli tvungen att prioritera. Redan från din första vecka finns det phösare på plats för att hjälpa dig att komma till rätta, både på och utanför campus.


4. Stor bredd av utbildningar på plats och distans!

Vi har en massa olika utbildningarna som matchar kompetensbehoven i norra Sverige. Det behövs många fler personer med kompetens som kan jobba som allt från ingenjörer, projektledare och programmerare till lärare, samhällsvetare och vårdpersonal. Allt detta och mycket mer kan du bli om du går en utbildning hos oss.


5. Samarbete med dina framtida arbetsgivare!

Tack vare vårt samarbete och ett stort nätverk av företag har du som student möjlighet till skarpa projektkurser och en utbildning som har nära koppling till näringslivets behov. Företagskontakterna fungerar även som mentorer och kan hjälpa till med både ex-jobb, sommarjobb, praktik och jobb efter utbildningen.


6. Den gröna omställningen sker här!

Just nu genomförs det nästan ofattbart stora investeringar – över tusen miljarder kronor de kommande 10–20 åren i norra Sverige. Här är du med där den gröna omställningen sker och som student har du stora möjligheter att arbeta med skarpa projekt mot världsledande företag. Våra hållbara utbildningar är speciellt anpassade för att möta den globala arbetsmarknadens behov. Här gör du skillnad på riktigt!


Comments


bottom of page