top of page

Fyra heta utbildningar

9 av 10 som studerar hos oss får jobb direkt efter examen. Våra energitekniska utbildningar innehåller företagens faktiska behov av kompetens, något som gör dig mycket attraktiv på arbetsmarknaden.På Heta utbildningar – Yrkeshögskolan i Härnösand studerar du distans med några obligatoriska träffar. På träffarna får du göra moment i vår anläggning med laborativ miljö som är den enda i sitt slag i Sverige.


Studera till:

Certifierad kyl- och värmepumptekniker, 1,5 år

I vårt utbildningslabb ryms landets än så länge enda examinationscentrum för installatörer av förnybara energisystem. Du får förutom spetskompetens som kyl- och värmepumptekniker även insikt i effektiv energianvändning och produktion från förnybara källor - framförallt solen.


Drifttekniker kraft och värme, 2 år

Att arbeta som drifttekniker innebär att fungera som en nyckelperson i arbetet att övervaka, driva och underhålla energiproducerande anläggningar. Här möter datorbaserad styr- och reglerteknik den handfasta och traditionella tekniken för el- och energiproduktion samt distribution.


Driftingenjör elkraft, 2 år

Utbildningen för dig som är lösningsfokuserad, ansvarsfull och gillar att samarbeta. Tycker du dessutom om att arbeta utomhus är Driftingenjör elkraft något för dig. Energiomställningen i samhället innebär stora investeringar för elbranschen och därmed ökar också behovet av kompetent arbetskraft.


Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens, 2,25 år

Framtidens byggnader ska vara miljöanpassade och självförsörjande på energi. Behovet av ingenjörer som kan planera för effektiv värme, ventilation och sanitet (VVS) i nya fastigheter är stort. Företagen vill anställa mångdubbelt fler med denna kompetens än vad som utbildas i Sverige.


Läs mer om utbildningarna och ansök på

www.hetautbildningar.se

bottom of page