top of page

Här är utbildningen som gör dig eftertraktad i SkellefteåSkellefteå växer snabbt och det finns ett stort behov av ny kompetens. Utbildningen till logistiker med hållbarhetskompetens på Yrkeshögskolan SKY ger dig chansen att få ett spännande och välbetalt jobb.

– Det finns stora möjligheter att komma in i branschen som logistiker, säger Anette Lindgren på Optronic.


Stora företagsetableringar, tusentals nya arbetstillfällen och en rad företag som är världsledande i sina respektive branscher gör näringslivet i Skellefteå unikt. Det bidrar även till ett ökat behov av logistiker som bland annat kan ta hand om transporter av både människor och gods.

Niklas Wiggh, Holmen Trävaror
Niklas Wiggh, Holmen Trävaror

– Vi har exempelvis Northvolts etablering i Skellefteå som är en gigant. De kommer att ha ungefär 30 000 containrar in per år i Skellefteåregionen. Så det kommer att bli en mycket större logistikapparat, säger Niklas Wiggh, produktionschef på Holmen Trävaror i Bygdsiljum respektive Kroksjön i Skellefteå.


För att möta branschens växande behov av logistiker erbjuder Yrkeshögskolan SKY utbildningen Logistiker, arbetsledning och flerpartslogistik i Skellefteå. Det är en tvåårig yrkesutbildning som ger ett intressant jobb med goda karriärmöjligheter – en logistiker tjänar i snitt 44 000 kronor i månaden.


För Holmen Trävaror som levererar träprodukter till snickeri- och byggindustri, samt bygghandel och trävaruimportörer, är en fungerande logistik avgörande. Bara inom Holmen Trävarors område köps frakter för runt en miljard kronor om året.


"Att ha duktiga logistiker är avgörande och därför är utbildningen till logistiker med hållbarhetskompetens jätteintressant för oss."

– Logistiken är en vital del i vår verksamhet, den är affärskritisk. Från alla våra sågverk och från alla kartong- och pappersbruk handlar det om att hålla logistikflödet rullande. Att ha duktiga logistiker är avgörande och därför är utbildningen till logistiker med hållbarhetskompetens jätteintressant för oss, säger Niklas Wiggh.


Anette Lindgren har lång erfarenhet i jobbet som logistiker och arbetar nu som strategisk inköpare på Optronic i Skellefteå. Företaget är ledande i Norden inom avancerad tillverkning av produkter och moduler som nyttjar optisk mätteknik.


Anette Lindgren, Optronic
Anette Lindgren, Optronic

– Jag tycker att det är roligt att arbeta med logistik eftersom man får massor av kontakter utanför det företag som man jobbar i. Det är roligt och kreativt att få arbeta med andra företag och tillsammans hitta lösningar när det exempelvis kommer till säkrandet av leverantörskedjan och ledtider, säger hon.


För att passa i yrket som logistiker menar Anette Lindgren och Niklas Wiggh att det är bra att vara serviceminded, flexibel, kreativ och lösningsorienterad.

– Det är även bra att vara lyhörd, tycka om att ha ett stort nätverk och träffa människor, säger Anette Lindgren.
Vill du utbilda dig till logistiker?

Nu har du möjlighet att studera till logistiker med hållbarhetskompetens på Yrkeshögskolan SKY. Den tvååriga utbildningen erbjuds bland annat i Skellefteå.


Studieform: Distans med Skellefteå som studieort

Utbildningsstart: Hösten 2023

Sista ansökningsdag: 15 maj 2023

Comments


bottom of page