top of page

Karin bytte karriär mitt i livet och sadlade om från civilingenjör till Agil Javautvecklare
Med hjälp av Edugrades Yh-utbildning Agil Javautvecklare gjorde Karin Lamell en karriärväxling mitt i livet. Läs vår intervju med Karin!


Karin gjorde en karriärväxling med hjälp av Edugrade

Genom att studera på Edugrades tvååriga Yh-utbildning gjorde Karin Lamell en karriärväxling mitt i livet genom att sadla om från civilingenjör till Agil Javautvecklare. Nu väntar en lysande framtid inom en ny bransch.

– Jag hade arbetat som civilingenjör i industrin i tjugo år och kände mig redo att göra något annat och ta nästa steg i min karriär. Jag har länge varit intresserad av och nyfiken på IT, men ville inte gå ytterligare en lång högskoleutbildning eftersom jag tidigare gått civilingenjörsprogrammet. En tvåårig Yh-utbildning som dessutom är på distans kändes perfekt för mig, säger Karin Lamell, som går Edugrades distansutbildning till Agil Javautvecklare.

Hon valde att utbilda sig till Agil Javautvecklare eftersom det ger henne en mycket eftertraktad kompetens i branschen, vilket innebär att jobbmöjligheterna är mycket goda och många karriärvägar öppnas upp efter utbildningen.

– I framtiden skulle jag gärna vilja styra min arbetstid mer, arbeta mer på distans och kanske även kunna fortsätta arbeta efter pensionsåldern. Allt detta hoppas jag kunna uppnå genom att utbilda mig till Agil Javautvecklare, säger Karin Lamell, som kan rekommendera Yh-utbildningen till den som har ett stort IT-intresse och vill gå en utbildning som verkligen är relevant i branschen.


Flera fördelar med distansutbildning

Karin har snart kommit halvvägs i sin utbildning och trivs jättebra, både med studierna och kurskamraterna.

– Det är smidigt att gå en distansutbildning eftersom jag slipper lägga tid på resor till och från skolan. Jag har dessutom ett stort utbyte av de andra som går utbildningen. Vi kommer från hela Sverige och har varierande bakgrunder, vilket tillför många olika perspektiv när vi exempelvis ska lösa problem och göra grupparbeten. Edugrade är lyhörda för våra önskemål och synpunkter och vi har bra kontakt med branschen under hela utbildningen, säger Karin Lamell.

Vill du läsa mer om utbildningen? Det gör du här. Och vad innebär det att studera på en Yh-utbildning? Hör av dig till oss via vår kontaktsida, vi berättar gärna!

”Edugrade är lyhörda för våra önskemål och synpunkter och vi har bra kontakt med branschen under hela utbildningen.”

Fakta om utbildningen

IT-branschen är i stort behov av kompetenta medarbetare framöver. Edugrade erbjuder Yh-utbildningar som ger dig värdefull kompetens, nya perspektiv och dessutom gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Välj mellan att utbilda dig till IT-säkerhetstekniker, Agil Javautvecklare, Nätverksspecialist, Systemutvecklare .NET med AI-kompetens eller Fibertekniker med inriktning mot mastteknik och mobilnät.

Några gemensamma nämnare för Edugrades Yh-utbildningar är att de svarar upp till ett stort kompetensbehov i IT-branschen, att de genomförs i nära samverkan med näringslivet och att du får en kompetens som efterfrågas på arbetsmarknaden, idag och framöver.


Comments


bottom of page