top of page

Lärcentrum i Gävle

Din lokala studieplats där du kan få hjälp och stöd under dina studier


Studerar du på distans, eller tillhör du en studiegrupp som läser på Yrkeshögskola eller högskola? Eller du kanske bara behöver en god studiemiljö för att nå dina mål? Du kanske skulle önska studera på distans?

Hos Lärcentrum i Gävle kan du som studerar på distans eller tillhör en studiegrupp som läser på Yrkeshögskola eller högskola sitta och studera enskild eller i grupp. Vi har studieplatser för båda små och stora grupper med webbkonferensanläggningar, datorer, webbkameror, headset, skrivare och annat du kan tänkas behöva. Vi har också personal på plats som kan tipsa och stödja dig på olika sätt under dina studier. I våra lokaler kan du vistas både dagar, kvällar och helger. Du kan utbilda dig till nästan vad som helst utan att flytta från Gävle.

  • Hos oss får du hjälp och stöd under dina studier.

  • En mötesplats där du kan träffa andra studerande/distansstuderande

  • Studieplatser/studierum med tillgång till dator även kvällar och helger

  • Möjlighet att skriva tentor och prov på hemmaplan

  • Studievägledning för att hitta rätt utbildning för dig

  • Teknikutrustning med stöd av personal

Är du intresserad av att läsa en YH-utbildning?

En utbildning på yrkeshögskola innebär att du får kombinera teori med praktiskt lärande. Dessutom styrs utbudet av YH-utbildningar av arbetsmarknadens behov, vilket innebär att det ofta är lätt att få jobb efter avslutad utbildning.

Visste du att:

– det finns 10 YH utbildningar kan läsas på plats på Lärcentrum med Gävle som studieort och 14 YH utbildningar som kan läsas via andra utbildningsanordnare på plats i Gävle och Sandviken?

– fler än 100 yrkeshögskoleutbildningar går att läsa helt på distans? – det finns över 4000 högskolekurser och program på distans?

Exempel på utbildningar som ni kan läsa via YH i Gävle är utbildning inom IT, VVS, bygg och anläggning samt drift och underhåll, m.fl.

Vill du veta mer om vilka utbildningar du kan läsa med Gävle som studieort?

Klicka in dig på Lärcentrums hemsida för YH utbildningar Yrkeshögskola, eftergymnasial nivå – Gävle kommun (gavle.se)

Är det här något för dig? Känner du att du gärna vill ha mer information om vad en YH-utbildning innebär? Klicka in dig på Yrkeshögskolans hemsida och läs mera Om yrkeshögskolan - Yrkeshögskolan (yrkeshogskolan.se)

Comments


bottom of page