top of page

Lös morgondagens utmaningar – utbilda dig inom gruvor och naturresurserVar med och skapa hållbar användning av naturens resurser. Jordens växande befolkning och klimatförändringar ställer krav på nytänkande och omställning i vårt samhälle. För att klara den här omställningen kommer behovet av metaller och mineral för infrastruktur, produktionsindustri och produkter att öka. Morgondagens utmaningar kräver ingenjörer med relevant kompetens som täcker hela värdekedjan.


Luleå tekniska universitet erbjuder flera utbildningar inom det här området, både på campus och distans.


Vi gör det tillsammans med företagen


Genom universitetets nära samverkan med branschens stora aktörer kan du, inom ramen för utbildningen, få möjlighet att arbeta med riktiga projektuppgifter och utmaningar från industrin. Det ger dig nyttiga erfarenheter samtidigt som du bygger värdefulla nätverk och får en inblick i arbetslivet hos potentiella framtida arbetsgivare.


"Lärosätets rykte gör studenterna eftertraktade på arbetsmarknaden"


Wilhelm Åberg är doktorand i gruv- och berganläggningsteknik. Det betyder att han ägnar sin tid åt både forskning och undervisning.


– Luleå tekniska universitet är världskänt när det kommer till gruvindustrin. Jag har hört från både internationella studenter och folk från branschen (internationellt) att de flesta inom branschen känner till universitetet. Lärosätets rykte gör studenterna eftertraktade på arbetsmarknaden.


Comments


bottom of page