top of page

Plugga i Boden och upptäck närhetslivet!I Boden får du hela livspaketet: utbildning, natur och en närhet till både jobb och socialt liv. Hållbar turism, småskalig livsmedelsproduktion och ett av norra Europas största spelkluster – och allt detta under samma tak!


I Boden brukar man prata om närhetslivet. Det handlar helt enkelt om en stad som med sin närhet till allt, omgivet av naturskönt landskap och med sina långa vackra vintrar har lockat både svenska och utländska studerande att studera där. I närheten finns också en växande techbransch med ett spirande ekosystem av spännande bolag.


Naturupplevelser utöver det vanliga

Du kommer dessutom att kunna kombinera dina studier med naturupplevelser utöver det vanliga. Swedish Lapland bjuder på norrsken, skidåkning, skoteråkning, fiske, vandringar och mycket mer. Vi vågar lova att din studietid i Boden blir ett varmt minne för livet på flera plan – välkommen till Boden Business Park!


Flera boendealternativ

När du antas till en utbildning i Boden finns flera olika boendealternativ; från moduler på 18 kvadratmeter till studentrum på 10 kvadratmeter. På campus i Boden Business Park bor du bekvämt i direkt anslutning till skolan. Du kommer snabbt att upptäcka Campus Bodens alla fördelar – här får du tillgång till moderna IT-anpassade lokaler och trivsamma gemenskapsutrymmen. Här finns också en helt nybyggd konferens- och filmstudio.

Du kan välja bland ett brett utbud av yrkesutbildningar i Boden:

En stark ökad efterfrågan på närproducerat, många fler medvetna livsmedelskonsumenter och matturism som trend – intresset för mat och lokala producenter har nog aldrig varit större. Utbildningen ger verktygen att själv starta upp och driva en småskalig verksamhet inom livsmedelsindustrin, eller att skala upp en redan existerande verksamhet. Utbildningen riktar sig även till dig som jobbar eller vill jobba på etablerade företag och hjälpa dem att växa på ett medvetet och hållbart sätt. Flera livsmedelsföretag i regionen, bland annat Polarbröd, ställer sig bakom utbildningen och kommer framöver att vara inblandade i utformningen.


En utbildning som ger dig kompetens för att bli den nya generationens ledare eller servicestjärna inom besöksnäringen. Du får möjlighet att utvecklas och göra karriär i en bransch som kommer att vara i stort behov av din kompetens. Exempel på innehåll är ledarskap, värdskap och revenue management. Utbildningen kopplas ihop med besöksnäringen och dess helt unika upplevelser i Swedish Lapland och genomförs i nära samarbete med företag i regionen. Hela utbildningen genomsyras av hållbarhet för människor, djur och natur med ekoturism och naturturism som ledord.


Spelutbildningar i världsklass

QA/Game tester, Game programmer, Game artist , Game designer och nya utbildningen Animator & VFX Artist är spelutbildningar som anordnas hos oss. Men inte nog med det: på Boden Gamecamp har vi samlat allt relaterat till spel – studerande och spelstudios verkar under samma tak. Här kan du också bli antagen till vår renodlade spelinkubator med tillgång till tolv månader med allt du behöver för att ta ditt spel till marknaden. Spelstudios, inkubator och din framtid finns alltså bara några trappsteg ovanför utbildningen.

Comments


bottom of page