top of page

Sju anledningar att plugga på Musikhögskolan i Piteå


Det finns många anledningar att plugga på Musikhögskolan i Piteå, vid Luleå tekniska universitet. Våra studenter delar med sig av sina sju bästa anledningar nedan.


1. Gemenskap och närhet


Gemenskapen på skolan är stark och de flesta känner varandra. I miljön kring och på Musikhögskolan i Piteå arrangeras många spännande musikaliska projekt, konserter och evenemang som du kan engagera dig i och utanför studierna.


2. Flera utbildningar samlade under samma tak


Du har nära till studenterna på de andra utbildningarna, vilket ger naturliga samarbeten mellan genregränser och mellan utbildningarna i musik, dans, ljudteknik, teater och scenproduktion.


3. Repa när du vill


Som student har du tillgång till välutrustade studior och replokaler, dygnet runt. För dig som är intresserad av dans finns rymliga danssalar med vackra panoramafönster.


4. Erfarna lärare


Som student har du nära till kompetenta och engagerade lärare. Under studierna samarbetar du dessutom med etablerade personer i musiklivet.


5. Universitetsorgeln


Sveriges största konserthusorgel, för dig som vill bli kyrkomusiker.


6. Studio Acusticum


En av norra Europas modernaste konsertsalar. Här arrangeras konserter och musikaliska evenemang ett stenkast från campus.


7. Oroa dig inte, boende är redan löst


Det kommunala bostadsbolaget PiteBo erbjuder bostadsgaranti till alla studenter. När du har blivit antagen till en utbildning i Piteå kan du luta dig tillbaka.コメント


bottom of page