top of page

"Vi är ständigt på jakt efter passionerade problemlösare"Matti Kataja är chef för samhällskontakter på Northvolt och berättar vad studenter, som läser produktion som ges på campus Skellefteå via Luleå tekniska universitet, kan bidra med i framtiden.


Varför ska blivande studenter läsa den här utbildningen?

– Om du vill kunna peka på en elbil från Volvo eller ellastbil från Scania, och säga ”de där batterierna har jag varit med och producerat”, då är den här utbildningen en bra grund. Vår industri växer snabbt. Bara i år anställer vi 1 000 nya medarbetare till batterifabriken i Skellefteå. Vi söker kvinnor och män som vill utveckla världens grönaste batterier för att vi ska kunna fasa ut fossila bränslen. Det händer mycket spännande inom industrin i Skellefteå, därför känns det naturligt att utbildningen är placerad här. Det underlättar samarbetet och utbytet mellan LTU och företagen. Att studenterna är garanterade bostad är självklart en bonus.


Vilka typer av befattningar ser du att nyutexaminerade från den här utbildningen kan fylla inom ert företag eller i branschen generellt?

– Det skulle kunna handla om roller som produktionsingenjör, produktionstekniker eller processingenjör. Ett första karriärsteg för en nyutexaminerad som sedan kan vidareutbildas och tränas för mer avancerade specialistroller hos oss.


Comments


bottom of page