top of page

Funderar du på att börja plugga, vill vidareutbilda dig eller kanske byta bana helt? Då har du kommit rätt.

Utbildning för framtiden är för dig som har tankar på att utbilda dig, vill kika på möjligheter att byta yrke eller undersöka hur marknaden ser ut för olika yrken. Vi erbjuder tips om utbildningar, yrkesvägar, högskolor, universitet, yrkeshögskolor och yrkesvux i norra Sverige, och stödjer dig i din strävan efter ny kunskap och nya möjligheter.

Sedan 2021 har Akademi Norr, Lapplands kommunalförbund och Campus Skellefteå samarbetat för att förbättra tillgängligheten och synligheten av högre utbildning. Genom att starta en digital utbildningsmässa ville vi utforska nya sätt att göra utbildningar tillgängliga för invånarna i våra kommuner. Mässan, som hade premiär 2021, drog till sig utbildningsaktörer från kommuner, universitet och yrkeshögskolor.

Mässan, som återkom 2022 med ännu fler deltagande kommuner och ett förfinat koncept, har bevisat sig vara en framgångsrik plattform för att direkt presentera högre lärosäten och utbildningsaktörers erbjudanden för invånarna. Detta har gynnat både utbildningsaktörerna och alla samverkande kommuner.

2022 introducerades "on-demand"-innehåll, vilket ledde till att mässan nådde över 30 000 unika besökare det året. Över de två första åren lockade vi sammanlagt över 60 000 besökare, vilket bekräftade potentialen i digitala initiativ för att öka tillgången till högre utbildning och förenkla för utbildningsaktörer att nå ut till sin målgrupp.

Framstegen under våren 2023 markerar en ny milstolpe i vår strävan efter utbildning för framtiden. Med över 4 miljoner annonsvisningar och 41 281 unika besökare mellan 20 mars och 15 april 2023, har vår plattform visats på plattformar som Facebook, Instagram, Aftonbladet.se, Blocket.se, SvD.se, Google Ads, Youtube, och fler. Denna betydande ökning i räckvidd har lett till att vi nu totalt har nått 113 929 unika besökare sedan starten.

Vårt engagemang sträcker sig även till projektet Koordinerad kompetensförstärkning i glesbygd, finansierat av Europeiska Socialfonden, med målet att öka tillgängligheten till utbildningsmöjligheter. Vi fokuserar på att lyfta fram strategiskt viktiga bristyrken, som lärare, sjuksköterskor och socionomer, vilka är essentiella för att våra kommuner ska kunna utföra sina uppdrag.

Nu kör vi igång arbetet med 2024 års Utbildning för framtiden!


Har du frågor? Kontakta oss
Martin Bergvall, Akademi Norr, martin.bergvall@akademinorr.se 070-600 33 32
Pia Nyberg, Lapplands Lärcentra, pia.nyberg@lapplands.se 070-190 09 83

bottom of page