top of page

Akademi Norr och Lapplands Lärcentra arrangerar nu för andra gången en digital temavecka som samlar ett flertal universitet, högskolor och yrkeshögskolor. Vi välkomnar dig som funderar på att läsa något nytt, är gymnasieelev, karriärväxlare eller arbetslös till att få reda på möjligheterna att utbilda sig till rätt kompetens.

 

När: Premiär 21 mars!
Var: Där du är, alla artiklar och videor hittar du här på vår webb.
För vem:  Alla som har tankar på att utbilda sig, vill kika på möjligheter att byta yrke eller som vill undersöka hur marknaden ser ut för olika yrken. 

Vilka kommuner deltar i mässan?

Från Norrbotten: Arjeplog, Arvidsjaur, Kiruna, Gällivare, Jokkmokk, Pajala, Haparanda, Piteå och Luleå.

Från Västerbotten: Sorsele, Storuman, Vilhelmina, Lycksele, Skellefteå, Umeå, Åsele, Dorotea och Norsjö.

Från Västernorrland: Örnsköldsvik, Kramfors, Sollefteå, Härnösand, Timrå och Ånge.

Från Gävleborg: Gävle, Hudiksvall, Ljusdal och Sandviken

Från Jämtland: Strömsund

En koordinerad kraftsamling för högre utbildning

Akademi Norr, Lapplands kommunalförbund och Campus Skellefteå har under 2021 arbetat tillsammans i ett projekt som vi kallar för Koordinerad kraftsamling för högre utbildning. En förstudie hur vi tillsammans kan bli bättre på att både tillgängliggöra och synliggöra högre utbildning.  Parternas ambition har varit att axla ett större ansvar och hitta nya sätt att jobba mot universitet, högskolor och andra anordnare av eftergymnasiala utbildningar.

 

Utbildningsmässan är en produkt av Koordinerad kraftsamling högre utbildning-projektet och lever nu vidare genom Akademi Norr, Lapplands Lärcentra och Campus Skellefteå tillsammans med både utbildningsanordnare och kommuner.

Mässan finansieras av Lärcentrum i Norra Norrland (LINN), alla 29 kommuner samt Akademi Norr och Lapplands kommunalförbund.


Hör av dig till:
Martin Bergvall, Akademi Norr, martin.bergvall@akademinorr.se 070-600 33 32
Pia Nyberg, Lapplands Lärcentra, pia.nyberg@lapplands.se 070-190 09 83

bottom of page