top of page

5 fördelar med att studera på distans

Bo kvar på din hemort, plugga när det passar dig och välj och vraka bland världens alla utbildningar.

Det finns många fördelar med att plugga på distans.

Här är några av dem.


Nu är det hög tid att fundera på utbildningar. I alla fall om du vill börja plugga redan i höst. Det finns en uppsjö av distansutbildningar som du kan gå, utan att flytta.


Att studera vid universitet, yrkeshögskolor eller andra lärosäten på distans har blivit mycket populärt. En utveckling som inte minst gagnar många som bor i norra Sverige och vill bo kvar på sin hemort.

Det finns många fördelar med studieformen. Här listar vi några av dem.


1. Plugga var du vill

På den soliga altanen, på ett mysigt kafé eller hemma vid köksbordet. För dig som inte vill vara bunden vid ett klassrum är en distansutbildning perfekt.2. Plugga när du vill

Kanske vill du studera vid sidan av ett annat jobb? Eller har familj och barn som kommer i vägen? De flesta onlineutbildningar erbjuder stor flexibilitet där du kan studera när du själv har tid. Ett digitalt klassrum är öppet när du kan med digitala föreläsningar och övningar. Med en distansutbildning kan du skapa ett personligt studieschema som passar ditt liv.


3. Bo kvar på din hemort

Borta bra men hemma bäst. Det är långt ifrån alla som känner för att flytta till en annan stad eller långt från nära och kära för att kunna studera. Med en distansutbildning kan du både äta kakan och ha den kvar.


4. Är bra för ekonomin

Eftersom du kan studera när du vill har du större möjligheter att jobba vid sidan av – eller planera studierna runt ditt ordinarie jobb och behålla den inkomst du haft sedan tidigare. Dessutom slipper du merkostnader när det gäller att ta sig till och från ett fysiskt lärosäte.


5. Erbjuder större utbud

Du är inte styrd till ett geografiskt område utan kan välja och vraka bland världens alla distansutbildningar. Vilken dröm. Med en distansutbildning kan du känna dig fri att studera precis det du vill.


Comments


bottom of page