top of page

5 yrken i norr med över 40 000 kronor i lön - och högst 3 års studier

Drömmer du om ett välbetalt jobb - och vill stanna kvar i norr? 

Se hit! Här listar vi 5 utbildningar i norra Sverige som ger yrken med en snittlön på minst 40 000 kronor per månad. 


Elkonstruktör

Som elkonstruktör spelar du en nyckelroll i skapandet av elektriska system för olika miljöer. Det här är yrket för dig som drömmer om ett varierat yrkesliv med stora karriärmöjligheter där du hjälper till att ta fram produkter från specifikation till färdig ritning.


Utbildningens längd: 2 år 

Snittlön: 40 000 kronor i månaden

Bygglovshandläggare

Vill du vara med och utveckla samhället? Genom att handlägga och besluta om bygglov och andra ärenden inom byggsektorn, säkerställer du som bygglovshandläggare att projekt följer lagar och regler samtidigt som de bidrar till ett hållbart och attraktivt samhälle. Det ingår praktik i utbildningen som förbereder dig på dina uppgifter i arbetslivet. 


Utbildningens längd: 2 år

Snittlön: 44 500 kronor i månaden 
Decentraliserad sjuksköterska 

Är du lyhörd och noggrann? Vill du jobba nära människor och bidra till deras välbefinnande? Då kan yrket som sjuksköterska passa dig. Umeå universitet erbjuder en unik möjlighet, där du i mån av plats kan utbilda dig på olika orter i södra Lappland. Du får även genomföra praktik på vald studieort.


Utbildningens längd: 3 år

Snittlön: 41 000 kronor i månaden


Energiingenjör 

Yrket som energiingenjör öppnar dörrarna till många möjligheter! Du får chansen att arbeta med att hitta nya lösningar, utveckla redan befintliga energieffektiva alternativ eller verka inom andra branscher där din kompetens kan bidra till ett hållbart samhälle.


Utbildningens längd: 2 år

Snittlön: 41 000 kronor i månaden 
Fastighetsförvaltare

Vill du ha ett arbete där du får jobba självständigt, bygga relationer och skapa trivsamma och funktionella miljöer? Då kan jobbet som fastighetsförvaltare vara något för dig. Som fastighetsförvaltare kombinerar du teknisk expertis med god kommunikationsförmåga för att vårda fastigheter och skapa nöjda hyresgäster och ägare. 


Utbildningens längd: 2,5 år

Snittlön: 44 000 kronor i månaden 
Comments


bottom of page