top of page

Jobben med över 35 000 kronor i lön - trots kort utbildningVem vill inte ha en bra lön? Att skaffa sig ett högavlönat jobb kan vara lättare än du tror. Här listar vi yrken med stor efterfrågan i norra Sverige, men även i övriga landet, som ger dig en månadslön på över 35 000 kronor, utan långa utbildningar i bagaget.


1. Byggproduktionsledare

Denna YH-utbildning är på två år, och ger en snittlön på ca 44 000 kronor i månaden. En dröm för den som vill leda byggprojekt och få spetskompetens inom renovering, ombyggnad och tillbyggnad.


2. Spelutvecklare

Jobba med stora, världsledande spelföretag eller i en helt annan bransch som behöver din kompetens. Som spelutvecklare kommer du att vara efterfrågad i många branscher både nu och i framtiden med dina kunskaper. Du kan även specialisera dig inom många områden. Snittlönen för en spelutvecklare ligger på 44 900 kronor.
3. Redovisningskonsult

Är siffror din grej? Två år på högskolenivå, och sedan har du en efterfrågad kompetens bland företag i många branscher. Utbildningen till redovisningskonsult innehåller alla områden som behövs i en kvalificerad redovisningsroll, från löpande bokföring till bokslut och årsredovisning. Du lär dig också om affärsjuridik, skattelagstiftning och hur företagets inkomstdeklaration upprättas. Snittlönen för en redovisningskonsult är 39 900 kronor per månad.
Vattenkrafttekniker

Vill du ha ett varierande arbete där du behöver ta egna initiativ och kunna lösa problem? Och där du samtidigt får vara en del i den gröna omställningen? Då kan det här yrket vara något för dig. Som vattenkrafttekniker, eller drifttekniker som det också kallas, kommer du att jobba med periodiskt underhåll och övervaka processer i en kraftstation eller i en annan energiproducerande anläggning, till exempel ett värmekraftverk. Lönen för en vattenkrafttekniker ligger i genomnitt på 35 300 kronor i månaden.

4. .NET-utvecklare

Drömmer du att arbeta som IT-utvecklare och vill vara med och förändra framtidens IT-system och applikationer? Då är utbildningen som .NET-utvecklare något för dig. Du lär dig Microsofts .NET-plattform och programmeringsspråket C# på en avancerad nivå, skapa databaser och webbapplikationer. Som person bör du ha ett sinne för problemlösning, men du bör även tycka om att samarbeta och arbeta i team.


En .NET-utvecklare tjänar i snitt cirka 36 000 - 47 000 kronor i månaden beroende på arbetsuppgifternas svårighetsgrad.

5. Fastighetsförvaltare

Som fastighetsförvaltare ansvarar du för att utveckla, förbättra och förvalta fastigheter. Längden på YH-utbildningen är 2,5 år. I utbildningarna ingår praktik, vilket är en erfarenhet som ofta leder till jobb efter studierna.


Snittlönen för en fastighetsförvaltare ligger på 44 100 kronor per månad.Comments


bottom of page