top of page

Ny karriär på 2 år - plugga till mätningstekniker på distansÄr du ansvarsfull och gillar variation i vardagen? Och funderar på ett nytt steg i karriären? Då ska du söka dig till jobbet som mätningstekniker. Här får du flexibla och intressanta jobbdagar - och blir en mästare på noggrannhet, där varje millimeter räknas.

Utbilda dig till mätningstekniker på 2 år - nu på distans.


Det är stor brist på mätningstekniker, både nu och framöver, och chanserna till jobb efter utbildningen är goda. Du kanske också kommer höja lönen rejält - snittlönen för mätningstekniker ligger idag på 44 000 kr i månaden. På två år kan du ha en helt ny karriär.


Jobbet som mätningstekniker är varierat. Du utför mätningar i många olika sammanhang. Du använder avancerade dataprogram och tekniska instrument som totalstation och GNSS och mäter både optiskt och med hjälp av satelliter. Ett intresse för teknik, problemlösning samt kunskaper i matematik och datoranvändning är en bra bakgrund för dig som söker till utbildningen.  


"Du kanske också kommer höja lönen rejält - snittlönen för mätningstekniker ligger idag på 44 000 kr i månaden."

Arbetet är varierande och mycket självständigt. Du arbetar både inne och ute och arbetsuppgifterna innebär ofta intressant problemlösning, en spännande blandning av frihet och precision, natur och teknik.

Även om utbildningen innehåller flera teoretiska delar sker stora delar av utbildningen på arbetsplatser där du gör praktik, vilket är en framgångsfaktor för att lära sig yrket. Praktiken är uppdelad i tre perioder och hela 26 veckor av 83 är du ute på praktik. Många av de studerande på Yrkeshögskolan Höga kusten får anställning där de gjorde sin LIA. 


Vill du snabbt komma ut i arbetslivet med en ny utbildning i bagaget är det här något för dig.


Är du intresserad av att bli mätningstekniker?


Om utbildningen till mätningstekniker

  • 415 yrkeshögskolepoäng

  • 83 veckor

  • Heltid

  • Distans med fysiska träffar på Campus Kramfors

  • Mätningstekniker är en eftergymnasial utbildning, som är gratis och studiemedelsberättigad. Efter genomförd utbildning får du en yrkeshögskoleexamen.Bình luận


bottom of page