top of page

Ny karriär snabbt - här är 15 YH-utbildningar att satsa påÄr du sugen på att byta bana? Då är en ny karriär närmare än du kan ana. Här är 15 korta YH-utbildningar som garanterat ger dig jobb. 


Det finns ett brett utbud av yrkeshögskoleutbildningar inom flera olika branscher. Undervisningen formas utifrån den kompetens som efterfrågas på arbetsmarknaden, vilket ökar dina chanser till anställning. Till skillnad från många andra utbildningar blandas teori och praktik under hela studietiden, där du som student får möjligheten att prova på arbetsuppgifter redan innan examen.


Att gå en YH-utbildning kan vara ett bra val för dig som vill ut i arbetslivet, eller för dig som vill byta karriär snabbt. Utbildningarna är CSN-berättigade och är oftast inte längre än två år. Dessutom får fler än nio av tio studenter ett jobb inom ett år efter examen där ungefär hälften får anställning på sin praktikplats. 

 

Idag finns det goda jobbmöjligheter för dig som vill arbeta inom vården och byggbranschen. Det finns även en stor efterfrågan på kompetens inom områden som ekonomi, pedagogik och ledarskap, som till exempel projekt- och arbetsledare.


 

Här är 15 korta YH-utbildningar som garanterat ger dig jobb:


Bygg, anläggning och fastighet 

VVS-ingenjör


Teknik och tillverkning

Distributionselektriker


Ekonomi 

Inköp och upphandlare

B2B-säljare 


Hälso- och sjukvård, socialt arbete 

Tandsköterska 

Ambulanssjukvårdare


Comments


bottom of page