top of page

Så funkar det att plugga på distansFör dig som vill studera på ett mer flexibelt sätt kan studier på distans vara ett bra alternativ. På Luleå tekniska universitet har vi en lång erfarenhet av distansundervisning med proffsiga lärare och välarbetade distanslösningar.


Med stor frihet följer ett stort ansvar


Att studera på distans innebär mer frihet och flexibilitet för dig att själv planera och lägga upp din studietid och vardag. Men det kräver även att du har en del självdisciplin och tar dig tid att plugga inför den där framtida tentan, som kan kännas långt borta till en början. Om du pluggar på heltid, förväntas du studera ungefär 40 timmar per vecka och om du pluggar halvtid cirka 20 timmar per vecka, och så vidare. För att bli godkänd i dina kurser krävs det att du når kursmålen, oavsett om du studerar på distans eller på campus.


Med eller utan campusträffar


Det vanligaste med våra distansprogram är att du har några träffar varje termin på universitet, så kallade campusveckor. Mellan träffarna har du nära till dina lärare och studiekamrater via bland annat läroplattformen Canvas, chatt och e-post. Det som passar dig och dina behov bäst helt enkelt. Hur många fysiska träffar ni har kan variera beroende på vilken utbildning du väljer.

Det finns även utbildningar som är helt nät- eller webbaserade. Då kan du lugnt sitta på valfri plats i världen och plugga under hela utbildningen.

Håll noga koll på den information som finns på våra programsidor, så du vet vad som gäller för just din utbildning.


Comments


bottom of page