top of page

Vad gör en ingenjör?Det finns många saker i vår omgivning som ingenjörer gör. Ingenjörer såg till att du fick vatten till duschen och el till kaffet på morgonen. Ingenjörer utvecklade tåget du tog till jobbet och ingenjörer hjälpte till att bygga och utveckla stora delar av din stad. Så vad ska man säga? En ingenjör är någon som får teknik att fungera.


Arbetsuppgifter


Ingenjörer har flera olika arbetsuppgifter och finns inom många delar av samhället. En ingenjör utvecklar och använder ny kunskap med teknik inom det yrke personen väljer att jobba inom. Som ingenjör kan du välja den bransch som passar dig, det kan bland annat vara kommunikation, energi, medicin, eller robotik. Oavsett vilket område du väljer kommer du att snabbt behöva lära dig ny kunskap och lösa problem.


Hos oss har det utbildats många ingenjörer som i dag jobbar med allt ifrån att utveckla rymdraketer till att bygga framtidens städer eller utveckla ny teknik för den gröna omställningen. Redan under studietiden får du många kontakter med arbetsgivare som förbereder dig inför ditt kommande arbetsliv.


Jobbar i projekt


Ingenjören jobbar ofta i projekt. Både i små arbetsgrupper som jobbar nära under ett helt projekt eller tillsammans med personer från andra yrkesområden. Arbetet kräver bra samarbetsförmåga och kommunikation. Ingenjören förstår människors behov och skapar framtidens produkter och tjänster. Ofta är civilingenjörer både en problemlösare och kreatör.


Läs mer om våra utbildningar här:

Comments


bottom of page