top of page

Framtidssäkra din karriär – välj en utbildning inom hälsaFör att möta den stora efterfrågan på utbildade personer inom hälsa och vård, erbjuder Luleå tekniska universitet ett brett utbud av utbildningar, både på distans och på plats på campus Luleå. Du kan bland annat plugga till sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut, hälsovägledare och mycket mer.


Stor efterfrågan av utbildade personer


Att välja en utbildning inom hälsa och vård kan vara klokt av flera skäl. För det första är hälsa ett område som alltid kommer att vara viktigt och aktuellt. Som hälsoprofessionell får du möjlighet att direkt påverka människors liv och välbefinnande, vilket är både givande och meningsfullt.


När det gäller efterfrågan på arbetsmarknaden ser vi en stadig ökning av behovet av kvalificerade hälsoprofessionella. Både inom sjukvården och den förebyggande hälsovården. Det finns en växande medvetenhet i samhället kring vikten av att arbeta förebyggande med hälsa och en ökad åldrande befolkning som behöver omfattande vård och stöd. Detta skapar en bred variation av arbetsmöjligheter inom olika områden såsom sjukvård, hälsofrämjande arbete, forskning, och företagshälsovård.


Läs mer om alla våra utbildningar inom hälsa och vård här:Comentários


bottom of page