top of page

Plugga till fastighetsförvaltare - och bli eftertraktad av arbetsgivareFunderar du på ett nytt steg i karriären? Eller vill byta bransch helt? Nu kan du plugga till fastighetsförvaltare på distans från norra Sverige. Ett yrke där det finns stor efterfrågan hos företagen.


Är du intresserad av andra människor, ansvarsfull och gillar variation i vardagen? Då ska du söka dig till jobbet som fastighetsförvaltare. Här får du flexibla och spännande jobbdagar med mycket ansvar men också variation på arbetsuppgifterna. En viktig del i yrkesrollen är möten med människor. En dag träffar du hyresgäster och underleverantörer, nästa dag diskuterar du tekniska lösningar med fastighetstekniker.


Snittlönen för en fastighetsförvaltare ligger idag på 44 100 kr i månaden

I norra Sverige är det stor brist på fastighetsförvaltare och jobbchanserna efter utbildningen är stora.


Under 2,5 år läser du många intressanta ämnen, alltifrån juridik, kommunikation och affärsmannaskap till fastighetsrätt och installationsteknik. Även om utbildningen innehåller flera teoretiska delar är praktikperioderna en nyckel för att lära sig yrket. Hela tre perioder är du ute på praktik på ett företag i 9-11 veckor åt gången. Många av de studerande får också anställning där de gjorde sin praktik.


Vad gör man då som fastighetsförvaltare? Jobbet kan se olika ut beroende på var du jobbar, det kan variera alltifrån bostäder och kontorslokaler till större köpcentra. Du har det övergripande ansvaret för en eller flera fastigheter och arbetar aktivt med att ta hand om dina kundrelationer.


Framtidsutsikterna för yrket är goda och snittlönen för en fastighetsförvaltare ligger idag på 44 100 kr i månaden enligt SCB.


Är du intresserad av att bli fastighetsförvaltare?


Om utbildningen till fastighetsförvaltare

  • 500 yrkeshögskolepoäng

  • 2.5 år

  • Heltid

  • Distans med 5 fysiska träffar i Luleå


Comments


bottom of page