top of page

Plugga till fullstackutvecklare javascript - en av marknadens mest eftertraktade roller just nuKreativt startup, spelföretag, IT-bolag eller myndighet? Med en utbildning till fullstackutvecklare javascript blir du efterfrågad av många branscher. I höst startar Chas Academy utbildningen på flera orter i norra Sverige. Efter två års studier kan du landa ditt drömjobb.


– Ursäkta att jag är sen till intervjun. Vi hade ett problem inom flödet för orderhanteringen som vi inte förstod. Det var ändrade momssatser som ställde till det. Nu är det löst, säger Daniel Sandström och pustar ut, liksom lättad och uppvarvad på samma gång.


Han är team lead och utvecklare på Once Upon, ett startup-företag med säte i Skellefteå som erbjuder en tjänst där användarna via mobilapp eller webb skapar snygga fotoböcker. På bara 5 år har företaget vuxit till 60 medarbetare, och ingenting tyder på att den siffran kommer att minska inom överskådlig tid.


Once Upon har haft en stående tjänst som utvecklare med javascript-kunskaper ute så länge han kan minnas. Så stort är behovet.

Intervjun som Daniel är sen till ska handla om vilka rekryteringsbehov Once Upon ser framför sig och vem som passar in hos dem.

– Man ska vara en problemlösare, med tanke på vad jag precis suttit med, säger Daniel och skrattar.

– Men det är det som är det roliga. Man får världens tillfredsställelse av att lösa saker och komma vidare.


Medarbetare på Once Upon i Skellefteå
På 5 år har startup-företaget Once Upon vuxit till 60 medarbetare.

Just hans team består av fem personer som berikar tjänsten med nya funktioner och användargränssnitt. Han trivs bra med jobbet och kulturen på arbetsplatsen.

– Det är jätteroligt att få vara med på en sån här resa. Det är ett ungt och kreativt företag med ett modernt tankesätt där en människa ses som en hel människa, inte bara en arbetare och en bricka i ett spel, säger Daniel som tror att en kreativ ådra och viss kunskap om design är goda egenskaper för den som vill jobba som utvecklare.


– Men allt har att göra med vilken roll du vill ha. Den som kan javascript kan komma in i vilken del av kedjan som helst och göra lite vad den vill. Vissa jobbar mest med backend. Framför allt bör du ha en vilja att lära dig nya grejer, säger han.


Enligt honom har Once Upon haft en stående tjänst som utvecklare med javascript-kunskaper ute så länge han kan minnas. Så stort är behovet.

– Alla skriker efter utvecklare, säger han.


Och så är läget på många företag runtom i landet idag. Att kunna koda för både frontend och backend är eftersökt bland nystartade kreativa bolag och spelföretag men även hos IT-bolag och på många myndigheter.Fullstackutvecklare - en av marknadens mest eftertraktade roller

Yrkehögskoleutbildningen Fullstackutvecklare Javascript startar i höst på flera orter i norra Sverige:

Sundsvall, Umeå, Skellefteå och Luleå.


Utbildningen ger dig en flexibel roll med starkt fokus på lösningen. Att vara fullstack innebär att du kan koda överallt och tillsammans med specialister inom alla utvecklingsområden, vilket gör dig väldigt eftertraktad på marknaden. Du känner dig hemma i databaser, servermiljö, frontend och backend. Du har också kompetenser som gör dig lämpad att leda utvecklingen i teamet till exempel; användbarhet, arkitektur och projektplanering. Under programmets gång finns det möjlighet att nischa sig så att du kommer ut i arbetslivet med ett starkare fokus på antingen backend eller frontend.


Genom detta program på två år blir du riktigt duktig på webbutveckling med en spets inom Javascript. Detta program, till skillnad från många andra, lär ut Javascript som teknik för både backend- och frontendutveckling – fullstack.


Utbildningslängd: 2 år, varav 20 veckors praktik

Terminsstart: September 2024

Du träffar din studiegrupp på din ort på plats varje vecka. Men andra dagar under veckan deltar du online.Det här är en annons från Chas Academy

コメント


bottom of page